Käytämme evästeitä käyttäjän tunnistamiseen ja kävijämäärän analysoimiseen. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje ilmoitus tästä.

Kuivattu suppilovahvero [6430063910505]

Kerro ystävällesi tästä tuotteesta.
Jaa Facebookissa!
5.00EUR
5.00EUR/kpl

Suppilovahveromme ovat 100% suomalaisia. Erinomainen lisä keittoihin, kastikkeisiin, lihalle, riistalle ja kasviksille.

15g kuivattua suppilovahveroa vastaa lähes 200g tuoretta sientä.

 

Pakkauskoko 15g.

Tuntomerkit:
Suppilovahvero on nimensä mukaisesti suppilomainen tai torvimainen pienehkö sieni. Sen lakki on ruskea ja sävyltään kellertävä tai harmaa. Jalka on ohuehko, ontto ja väriltään keltainen. Lakin alapinnalla ovat kellertävän-harmaat helttamaiset, pitkäjohteiset poimut.

Näköislajit:
Suppilovahveroa suuresti muistuttavalla kosteikkovahverolla (C. aureum) lakin alapinta on vain matalasti poimuinen. Kosteikkovahvero esiintyy rehevämmillä ja kosteammilla paikoilla kuin suppilovahvero. Myös kosteikkovahvero on erinomainen ruokasieni.

Kasvupaikat:
Suppilovahvero kasvaa yleisenä Etelä- ja Keski-Suomessa. Sen esiintymispaikkoja ovat sammaleiset metsät, usein kuusikot, mutta myös sekametsät. Se kasvaa tavallisesti suurina ryhminä samoilla paikoilla vuodesta toiseen. Sienestäjän voi aluksi olla hankala niitä löytää, sillä ne kasvavat sammaleeseen syvälle uponneina. Hyvinä satovuosina sitä esiintyy selvästi enemmän kuin lähisukulaista kantarellia.

Satoaika:
Suppilovahvero kasvaa melko myöhään syksyllä syyskuusta marraskuuhun.

Ravintoarvo:
Suppilovahverossa on runsaasti D-vitamiinia. Talvella sienen käyttö lisää luonnollisella tavalla väestön D-vitamiinin saantia. Suppilovahverossa on myös B2- ja B3-vitamiineja, kaliumia ja paljon seleeniä. Energiaan suhteutettuna kuitua on paljon.

Tuotantotapa: Villi
Alkuperämaa: Suomi
Paino: 0.02kg
Määrä