Käytämme evästeitä käyttäjän tunnistamiseen ja kävijämäärän analysoimiseen. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje ilmoitus tästä.

Kuivattu herkkutatti [6430063910512]

Kerro ystävällesi tästä tuotteesta.
Jaa Facebookissa!
8.00EUR
8.00EUR/kpl

 

 Herkkutatti

Kuivatut viipaloidut herkkutattimme ovat laadukkaita, sillä käytämme niihin pelkästään 1 lk:n herkkutatteja. 

Herkkutatti on  erinomainen lisä kastikkeisiin, kasvisruokiin, lihapulliin ja keittoihin.

 

20 grammaa kuivattuja sieniä vastaa noin 200 grammaa kokonaista tuoretta sientä.

Pakkauskoko 20g

Tuntomerkit:
Herkkutatti on kookas, tukeva kovanpuoleinen sieni, jonka lakin pintakelmu on väriltään vaihtelevan ruskea ja kosteana hieman tahmea. Pillistö on tiheää, nuorella sienellä vaalean harmaata, muuttuen myöhemmin kellanvihreäksi. Sienen malto on kiinteää ja pysyvän valkoista. Herkkutatin jalka on väriltään vaalea tai vaaleanruskea. Siinä on usein näkyvissä valkoista verkkokuviointia, joka erottuu parhaiten aivan jalan yläosassa heti lakin alapuolella. Muodoltaan jalka voi olla melko suora tai myös pyöreähkön tynnyrimäinen. Tuoreessa sienessä se on kuitenkin aina tukeva ja kova.

Näköislajit:
Herkkutatin voi joskus sekoittaa sappitattiin (Tylopilus felleus), jonka lakki on kuitenkin aina pehmeämpi. Lakin väri on vihertävänruskea, pillistö pullistuu ja muuttuu vanhemmiten punertavaksi. Samoin lakin malto punertuu leikkauspinnoissa. Sappitatin jalassa on karkeaa vihertävänruskeaa verkkokuviointia. Sieni on pahanmakuinen ja pilaa sieniaterian, jos sitä vahingossa sekoitetaan muiden sienten joukkoon. Sappitatti ei kuitenkaan ole varsinaisesti myrkyllinen.

Kasvupaikat:
Herkkutatti (Boletus edulis) kasvaa havumetsissä, erityisesti tuoreissa kangasmetsissä kuusen seuralaisena. Männynherkkutatti (B.pinophilus) on männyn seuralainen ja esiintyy näin ollen kuivemmilla mailla kuin herkkutatti. Tammenherkkutatti (B.reticulatus) kasvaa lehdoissa tammen juurisienenä. Herkkutattia tavataan lähes koko maan alueella, yleisimmin Etelä- ja Keski-Suomessa. Erityisesti Keski-Suomen itäosat ovat hyviä herkkutatin kasvualueita.

Satoaika:
Herkkutattin satoaika kestää keskikesästä syyskuun loppuun.

Ravintoarvo:
Herkkutatissa on runsaasti kuitua. Se sisältää erityisesti B2-, B3- ja D-vitamiineja sekä folaattia, kaliumia ja seleeniä.

Tuotantotapa: Villi
Alkuperämaa: Suomi
Paino: 0.05kg
Määrä