Käytämme evästeitä käyttäjän tunnistamiseen ja kävijämäärän analysoimiseen. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje ilmoitus tästä.

Suomalainen Mustikkajauhe 80g [6430063910093]

Kerro ystävällesi tästä tuotteesta.
Jaa Facebookissa!
9.95EUR
9.95EUR/kpl

 

Arctic Bilberry powder / Mustikkajauhe

Runsaasti vitamiineja, hivenaineita ja kuitua. Ei lisättyjä sokereita. Ei lisäaineita. Gluteeniton.
Täydellinen lisä päivittäiseen monipuoliseen ruokavalioosi sinulle, joka haluat käyttää puhtaita luonnontuotteita ja arvostat terveellisiä elämäntapoja.

Valmistettu metsämustikoista. Hyvä lisä jogurttiin, mysliin tai leivontaan. Jauheessa tiivistyvät kuoret, siemenet ja tietenkin vitamiinit.

Metsämustikat sisältävät tunnetusti paljon E-vitaminia ja kaliumia. Metsämustikassa on myös korkea antosyaanipitoisuus. Antosyaanit ovat flavonoideja, joita pidetään terveyttä edistävinä.

Kasvupaikat:
Mustikka kasvaa yleisenä koko Suomessa. Mustikka on tyypillinen havumetsien kasvi, jonka varpu voi kasvaa jopa 30 vuotta. Se viihtyy Etelä-Suomessa runsaana lehtomaisilla, tuoreilla ja kuivahkoilla kankailla. Pohjois-Suomessa mustikkaa tavataan hieman kuivemmilla ja karummilla kangasmailla. Mustikka viihtyy varjoisilla kasvupaikoilla, ei suorassa auringonpaisteessa. Pohjoisrinteet, hakkuualueiden reunat ja metsälampien rantatörmät ovat paikkoja, joista mustikkaa kannattaa etsiä.

Satokausi:
Mustikan paras poiminta-aika on heinäkuun loppupuolelta syyskuun alkuun. Sato on runsaimmillaan noin kahden viikon ajan marjojen tummansiniseksi muuttumisen jälkeen. Satoa heikentävät mustikan kukinnan aikaiset yöpakkaset. Kukissa vierailevien pölyttäjien määrä vaikuttaa ratkaisevasti sadon suuruuteen. Alkukesän viileiden säiden aikana hyönteiset eivät lennä ja pölytys ei silloin onnistu. Jotta talvehtivat mustikanvarvut välttyisivät kylmyysvaurioilta ja tuottaisivat marjoja satoaikaan, ne tarvitsevat suojakseen lumipeitteen.

Käyttö:
Mustikka sopii raaka-aineeksi mm. marjakeittoihin, leivonnaisiin, pirtelöihin, puuroihin ja mehuihin. Mustikkaa säilötään pakastamalla, kuivaamalla, survomalla sekä keittämällä mehuksi ja hilloksi. Elintarviketeollisuus käyttää mustikkaa mehujen, hillojen, mehutiivisteiden, kuivattujen marjojen, marjajauheiden sekä vilja- ja meijerituotteiden valmistuksessa.


Tuotantotapa: Villi
Alkuperämaa: Suomi
Paino: 0.09kg
Määrä